2021-06-07 10:55:52• hírek • MTI

Tereprali – Magyar siker született Szatmárnémetiben

Fotó: Baja Satu Mare Kommunikáció
Fotó: Baja Satu Mare Kommunikáció

A Molnár Balázs, Molnár Gabriella páros nyerte a nyílt magyar tereprali bajnokság idei második futamát, a magyar-román közös rendezésű Baja Satu Marét, amelynek az erdélyi Szatmárnémeti adott otthont.

A viadal sajtószolgálatának vasárnapi beszámolója szerint a második helyen a Miklós Csaba, Szőke Nikolett kettős végzett, míg harmadikként a Gyirmóti Péter, Horváth Mira duó zárt.

Az első magyar-román közös rendezésű terepralis futamon a résztvevőknek hat gyorsasági szakaszt kellett teljesítenie, az össztáv csaknem 300 kilométer volt. Molnárék majdnem 1,5 perccel voltak gyorsabbak a második helyezettnél, Gyirmótiék pedig több mint 4,5 perces hátránnyal értek célba a harmadik pozícióban.

"A verseny előtt éppen arról beszéltem, hogy a férjemmel az a titkos vágyunk, hogy sikerüljön egyszer úgy a legjobb magyarként zárni egy viadalt, hogy azt meg is nyerjük. Nem gondoltuk volna azt, hogy az álmunkból ilyen gyorsan valóság válik" - nyilatkozta Molnár Gabriella.

A motorosok és quadosok mezőnyében a korábbi motokrossz-világbajnok cseh Libor Podmol győzött.

"Ez a verseny igazi unikum volt a két ország szakága számára, és mindenképpen megérte kihozni Szatmárnémetibe a viadalt, ami a román terepralinak is egy újabb lökést adhat. Tökéletes volt az együttműködés a versenyigazgatóságok, a versenybírók és a különböző más feladatokat ellátó munkatársak között, valamennyien hozták azt a magas színvonalat, amiben reménykedtünk" - idézte a közlemény Csató Attilát, a verseny magyar szervezőjét.
 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: